Princes 31Januari

Det hinner som vanligt bli bäckmörkt ute innan jag tagit mig hem och gått ut i stallet och gjort klart för att rida, tur nog så gick det att rida framför ladugården även idag, tur det. Blev en 45minuters skritt/trav-dressyrpass, barbacka dessutom! Princes gick underbart bra, älskade underbara ponnyplutt<3
Red med pelhamet idag, hon gick som en klocka verkligen, gjorde allt jag bad om och höll ett bra tempo i traven, hittade en fin balans och sänkte huvudet frivilligt mot slutet och sträckte ut ordentligt. Kände mig väldigt nöjd med kvällens pass och Princes var på riktigt bra humör hela tiden. Stod lös och halvsov i stallet medans jag ryktade och stökade på.
Kan ju också glatt medela att Princes "grejsmojs" på magen nästan har försvunnit, är lite kvar men mycket har försvunnit, oj så glad jag är! Hoppas börja kunna använda sadel igen snart, tills dess får jag träna på min balans barbacka, inga avramlingar än!
Har som inge mer att säga om henne, mer än att hon är helt underbar! När jag sitetr och tänker tillbaka på när jag säkte häst, när vi hittade Princes anons och jag inte blev ett dugg intresserad av den, tänk vad som hänt om jag inte farit och provridit just den dagen jag gjorde det? Tänk om jag inte velat ha henne, skulle jag inte ha någon häst nu då? Skulle  jag hittat en annan? Det är inget vi får veta, men jag är så super nöjd med Princes så jag vet inte vad.

"Det är sådanna här dagar man förstår varför man sliter i stallet varje dag utan att få någonting, det är sådanna här dagar man får tillbaka allt slit."

Ina - dagen i sig.

Idag har varit en full dag, pappa har fyllt år så hela dagen har gått åt till att fira han och sitta och äta,prata med Bror,Dag och farmor&farfar, trevligt värre!
När Dag åkt med farmor&farfar in till stan nu i eftermiddags så flyttade Bror, pappa och jag upp min dator till mitt rum, äntligen!
har till och med internet, love!
Nu ska jag nog starta lite spotify och sätta mig och läsa lite tråkig historia, hade visst prov på tisdag ja....hoppas på bättre uppdatering här senare!

Ina - Haha, fail!

Bara för mig det blev såhär?
fast helt fel vare ju inte...

Ina - Vinterfotografering 1

Bjuder på två bilder från våran "vinterfotografering" idag!

Ina - jobb

Ibland så undrar jag hur knäpp jag är? Imorgon ska jag kliva upp halv 5 för att gå ut och jobba, vad är det för fel på mig? Helt frivilligt också...
Sova nu tack.

MUMS!<3

Ina - chill

Snabbt inlägg nu, ska allderless strax gå ut i stallet och fara ut och rida Tajvino med Cecilia&Basse i mörkret, skoooj!
Ikväll blire att fixa i stallet innan det blir en tidig kväll, imorgon blir det tidig uppgång för att gå ut och jobba, hoppas att det är fint väder, för isådanna fallså vi nog ta en vinterfotografering av alla hästar!

Ajja, mamma har pratat med sveriges ridgymnasium idag! fast mer om det får ni veta sedan! :D

Ina - ibland så är motivation nere på 0 igen,

Nu har jag ingen motivation till någonting längre. Hade en slappdag igår och idag orkar jag inte göra något. Har lyckats ta mig ut och mocka, men tajvino får vila och Princes får nog en extra vilodag, inte för att det behövs men så får det bli.
sitter och funderar på att dra ihop en liten "önskelista" med lite nya roliga, snygga och grymma hästrelaterade prylar från vårkollektionen!

Grymt. Grymma. Grymmast.


Hata inte!

Ina - äntligen nöjd!

Nu, äntligen efter timmar framför datorn så gick det äntligen! Headern skiftar när ni för pekarn över den, snyggt och så 2012! haha, näe men typ!

I det stor hela är jag nöjd!
vad tycker ni? :]

ina - ingen skola idag.

Blev ingen skola idag då Tajvino hade kolik imorse när jag kom ut i stallet, ledde runt han i nästan en timme innan det började släppa och han blev bättre men då hade redan bussen gått för länge sedan och mamma och pappa hade inte möjlighet att skjutsa mig senare så då blev jag hemma, inte mot mig! Så idag blir en sådan där hemsk slappardag då man inte orkar göra någonting, får pallra mig ut och mocka senare, Tajvino får vila idag, kanske att jag går ut och går med han lite mer så att han får röra på sig. Princes får sin vilodag idag, hade tänkt lägga den idag elelr imorgon så då får hon vila idag, hoppas jag får fårskinspadden av emma imorgon istälelt så kan jag testa den då.
Näe, nu ska jag se om jag kan lyckas fixa till eländet till bloggdesign så att jag blir nöjd, en bättre header är på väg också! Vill inte att det ser så tillgjort som det ser ut nu, vill ha en snygg, stilren, naturell design+header.
Ni lär nog få lite önske outfits senare idag!

Princes 23-24 Januari

Blev longering bägge dagarna.
Igår så började det med att jag tyckte hon gick jätte konstigt i traven, hon fick ta några varv i skritt innan jag lät henne trava igen och då såg det superfint ut. Silken trav denna häst kan ha alltså!
Höll mig skritt och trav idag och kände mig väldigt nöjd med henne när jag var klar, hon hade sänkt huvudet fint i traven och hållt en fin, mjuk och balanserad trav. Det finns hur mycket som helst som behöövs jobbas med och jag känenr äntligen motivation för att försöka rätta till felen och förbättra allt!
Och om hon fortsätter att vara så här fin så kommer det gå som en dans!
Använder kapson när jag longerar, ingenting annat, tex. inspänning osv.
Idag var hon dock en helt annan häst. Hon lyssnade inte, bara sprang med arabsvansen rätt upp och hopaps att jag skulle låta henne vara eller något, sådan tur hade hon inte.
I skritten och traven gick hon rätt bra, när hon höll ner tempot på lagom fart så fick hon inte en bra balans men så fort hon ökade lite så var hela hästen ur balans, hon sprang och benen for bara hit och dit på henne.
Likadant var det i andra varvet, om än lite bättre kanske. Så fort hon sprang på fortare försvann balansen och hon snubblade och höll på. I galoppen gick ingenting, för det första så ville hon itne ta den utan "pinnade" på som bara den och viftade med svansen åt mig. Och så fort hon fick igång galoppen så drog hon, hon körde ut huvudet ut ur spåret och drog, och lilla jag som stod där i jodpush på isen utan något fäste alls fick smaka is ett par gånger, hon drog omkull mig ett oräknat antall gånger och jag förvånar mig inte om jag komemr ha lila knän imorgon och min ena häl fick en ordentlig smäll, ajaj.
Hon reste sig mot mig ett antal gånger också, alltså om jag bad om galopp och hon helt enkelt inte ville så strejkade hon, hon vände om och rusade iväg åt andra hållet med öronen sprikrakt framåt och en blick som sa allt, "ha, försök få mig att göra som du vill, jag är en prinsessa och jag gör vad jag vill. Punk slut."
Efter lite övertalning gick dock den bortskämda prinsessan med på några varv i galopp.
Hitatde ännu mer att jobba med idag, mycket mer och hopaps att jag orkar ta mig tid och ork till att jobba med det. Ska göra allt jag kan för det!
Imorgon så kommer jag få låna en sadelgjordstunnel av Emma och se om jag kan rida Princes med den så att hon åtminstånde går att rida.
//Ina

BestTajvino 23-4Januari

Blev en tur till Yttreåkulla igen, både igår och idag.
Igår så blev det mest skritt då jag tyckte att han behövde varva ner och skritta lite normalt.Han gick riktigt bra och det tog ca 65 minuter att rida en runda på ca 1mil. Höll han som sagt mest i skritt och han lunkade lugnt på och att det var mörkt var inga problem. Mötte Ylva, Cecilias mamma och som vanligt brydde sig Tajvino inte det minsta - cool häst.
Idag så blev det samma runda, lite mer galopp så det tog lite kortare tid, han var astaggad och så fort jag rörde minsta på tyglarna flög huvudet upp och han försökte fara iväg i full fart. Att rusa runt ute på vägarna en mörk tisdagskväll är något helt normalt för han tror jag...
Mötte inga mer bilar en tankbilen och den var inga problem, han brydde sig inte ett dyft. Dyr häst det dära!<3
Gammal bild

Mycket reflexer hade vi också
- 4st benreflexer
- brösta
-tränsreflexer
-reflextäcke
-reflexväst
-hjälmreflex

Det ända som saknades var en ordentlig pannlampa!


Tajvino 22januari

Blev en till tur till Yttreåkulla, lär många fler! Tajvino skötte sig ännu bättre än igår och det märks att han trivs med att få komma ut. Han la i högsta väclen och drog iväg några gånger i galoppen, sötponnii!
Han reste sig inte en enda gång heller, duktig han börjar bli, känns så bra att han håller på att sluta med sina små hyss. Kan ta in hann ensam i stallet och göra iordning han utan att han river hela stallet också, känns så bra.
Vi träffade inte på annat än några få bilister och en plogbil som Tajvino inte ens lyfte ögonbrynet åt, några fotgängare såg vi dock inte till. och inga djur heller, tror jag får ta mig lite längre in i skogen och rida snart.
Blev ingen tråning idag då jag inte ridit Tajvino så mycket på sistonde, tur verkade han nöjd men en tur ute i snön! Siktar på att ha med han till träningen nästa veckan istället.
21-6-2010
älskade bubbe<3

Skottat

Har varit ute och skottat fram transporten så att vi ska kunna ta oss till ridskolan. Lite svårt utan transport;)
Majsan var jätte taggad när hon insåg att dom skulle ut och köra. Fast vagnen börja krångla så dom kom tillbaka efter bara en liten stund.
Älskar denna bild<3
// Cecilia

Hoppträning

Hej alla glada!
Idag far jag och Basse till hoppträningen:D
Hoppas det går bra! Få se om mamma har lust att filma.
Nu ska jag iallafall gå ut och hjälpa mamma med att fixa Majsan som ska ut och köra första gången på flera år!!!
Men ni får hare bra:)
//Cecilia

Tajvo<3

första bilden jag tog på honom den 19 juni 2010 (fina Picasso bredvid)
Senaste bilden jag tog på honom, för några dagar sen
Underbara fina kille<3

Ina - vatten + kamera + Ps = perfekt!

Ibland vill kameran ändå....!

Hipp hipp hurra för det är ju min födelsedag;)

14 bast :P
Nu har jag blivit gammal!! Eller som mina kompisar säger: fjortis;P
Vet att jag inte skrivit på länge men Basse har fått stå ganska mycket p.g.a vädret och då har jag inte så mycket att blogga om. Idag har jag iallafall varit hos min mormor och morfar. Morfar fyller nämligen 80år idag:D
Jaa vi fyller år på samma dag om ni inte lista ut det ;)
Men detta är iallafall vad jag fått:
-Vinter ridstövlar
-Pengar
-Ett halsband + en nyckelring
Sen fick jag en sak till men det får ni lista ut själva ;)
En ledtråd: Det handlar om musik och börjar på T.....??
Vad kan det vara xD
Btw ska jag börja på ponnytrav i Umeå:D:D!!!
<3
//Cecilia

Princes 21januari

Blev en 24minuters skritt tur ute på vägen idag, hon fick komma ut och röra på benen iallafall.
Som jag kanske inte har skrivit här så har jag inte ridit Princes ordentligt med sadel på länge, pga. att hon har "utslag" (jag vet inte vad jag ska kalla det) vid sadelgjordsstadiet, har tagit det lugnt och trott att det skullat gå över men icke det. Har nu pratat med vetrinär som tycker vi ska raka henne på området där och sedan använda ett shampo som skulle hjälpa det att gå bort. Detta har vi dock inte hunnit göra än...
Princes är irriterad där och vill inte att man är där och rör, visar tänderna och hugger efetr en, kollar det dagligen och det blir ingen skillnad, det blir som tur är inte värre.
Eftersom jag inte kunnat rida henne ordentligt, plus då att hon inte kan ha snösulor gör det väldigt svårt att hålla uppe kondisen i detta vita vinterland, vi jobbar på det och hon tycker det är kul när jag tar ut henne och rider men så fort jag kvärer någonting mer än vanligt så blir hon sur. "surmärr"
Jaja, tillbaka till dagens ridpass. Hon har dock väldigt bra fantasi min häst, red förbi en gammal lada, tror hon trodde att ladan skulle hoppa fram och äta upp henne om hon gick närmare, men efter lite övertalning så tog vi oss förbi "häst-ätar-ladan" och fortsatte utan problem, ladan var inget problem på hemvägen. Hon skrittade på med öronen spikrakt framåt och frustade med jämna mellanrum, hon stannade även av en stund och tryckte ner mulen i snön och lekte lite, sötponni^^<3

Tajvino 21januari

Blev en morgonritt ute i det fina vädret, helt underbart!
Red ända bort till yttre åkulla innan jag vände tillbaka, alltså en tur på ca 1mil.
Tajvino tyckte som vanligt det var skitkul att komma ut och springa av sig, han skötte sig riktigt bra och kunde gå allt från lugn skritt till okontrollerad galopp.
Finns ingenting som stoppar denna häst, han går dit benen dra han oavsett väder, 2meter snö elelr inte. Helt otroligt, kan fortfarande inte sluta le när jag tittar på han när han lägger huvudet på sne och tittar nyfiket på mig, underbar känsla!
Som vanligt så blev han svtettig som bara den, lade på ett rent fleecetäcke och såklart - 10min senare så var täcket fullt i spån, tack söthäst.
tillslut fick smutsgrisen ta med sig sina damer ut i hagen, glad blev han!
Får se om jag tar mig till hoppning imorgon eller inte, om jag nu tar mig dit så blir det Tajvino som får följa med....:)

Hipphipp hurra!

Idag fyller ju Cecilia år! Grattis säger vi! :D
Grattis gumman!<3

Ina - aaaw<3

Titta vad Cecilia visade mig igår, jag och Viking efter någon hopptävling!<3
Usch så mycket jag saknar dig älskling!<3 Du komemr alltid vara bäst!

Ina - 3galna hästar.

Igår kväll när mamma och jag skulle ta in hästarna så tänkte vi att vi kunde testa att han dom lösa, Brukar ju låta någon av hästarna gå lös och hästen jag leder går jag nästan baar bredvid, så varför inte testa?
Hade just släppt Tajvinos grimma då Hilda(min mammas häst) stack åt motsatt riktning, Princes hängde på och Tajvino kastade sig efter dom. Stod där ett tag och ropade innan jag gick och hämtade en kraftfoderhink och mamma gick och hämtade bilen.
Rackarna hade hunnit långt och var nästan ända borta vid bobacken, tur hade något fått dom att vända tillbaka igen. Så pappa släppte av oss för att vi skulle gå längs vägen hem, ifall hästarna skulle vända igen medans pappa tog bilen och körde runt så att dom inte skulle springa ut på sjulsmarkvägen. Han träffade dom tur vid hagen och kunde fånga in Hilda och ta med henne in, och dom andra följde efter.
Hästarna var genomdränkta men på väldigt glatt humör, tror dom behövde det här.
sSutet gott allting gott.
/Ina

Dagens failbild!

Ina - Saknar rks....

Motivationen ligger nere vid 0 igen. Har inget att uppdatera om, Princes har fått vintervila pga. av grejset vid sadelgjordsstadiet. Tajvino rider jag med jämna mellanrum, funderar på att börja rida han lite mer målinriktat nu när Princes står. Jag är i sikeå max 1gång i veckan och saknar det sjukt mycket! Att vara stallvärdinna, träffa alla elever, få vara där i lugn och ro med sin egen häst, ha användning av ridhuset och hinder när som helst, usch så jag saknar det! Även om det tog mycket tid så var det roligt och jag hann faktiskt emd allt ändå, vissa tag önskar jag att jag aldrig slutat, har tappat all motivation sedan dess känns det som. Har överhuvud taget inte varit där sedan långt före jul..usch så tråkigt det känns.
-----
Näe, ska samla mod till mig och gå ut och städa/mocka och ta hand om smådjuren i stallet, sedan in och mysa ner mig i soffan!
Ha en fortsatt bättre dag än vad jag har haft!
//I

Ina - jobbar på det

Designen håller på att likna något nu - äntligen!
Får se vars jag slutar....
!
//Ina

Rolf-Göran Bengtsson

Mannen, Myten, Legenden : Grattis Roffe!
Roffe vann Jerringspriset häromkvällen för dom som inte vet!
Om jag ska göra en lista på bra hoppryttare så skulle Roffe toppa med första platsen!

Ina - kvällens & morgondagens bestyr

pluggat matte
mockat
duschat
fikat
sett på tv
tränat

Sitter här nu, nyduschad och myser i onepiecen och tänker på kvällens bestyr, känner mig nöjd! Nu ska jag bara fixa håret, plugga mera matte, sedan sova!
Imorgon blire samma visa om igen!
Ta ut hästarna
fixa inför skolan
lite frukost
och sedan skola och prov!


//Ina

Ina - Dagens failbild!

Ina - Haha, hon är för söt!

Förändringen som sker när man ger hästen mat....
Från söt liten ponny till elak stor drake....

Ina - Love

Bilden talar om sig själv, finfina Witzy och Geppsipepsi!

Ina - Slalom in my <3

Tillbringat dagen i backen, underbart! Superväder bra snö och bästa kompisarna, kan inte bli så mycket bättre! Åkte första gången för ivinter och satsade stort med röda backen först, gick awesome!
Köpte nu snygghjälm också, toppen!
Och att få se Cillas brorsa faila stort ger än iallafall ett gott skratt!
Slalom in my <3
'
hemma häromdagen, älskar vinter!


Ina - hur det hela började - hästhistoria!

eftersom jag inte har annat att göra så här kommer min hästhistoria!
2003
Denna höst började allt. Jag och min lillebror hade tjatat om att få börja på ridskola och nu på hösten så blev det platser lediga, vi började om jag inte mins fel på måndagar? i en nybörjargrupp, jag har aldrig gått eller förstått varför man ska gå ridlekis? Jaja, jag mins inte så mycket just från denna termin föutom att våran ridlärare hette Anna och att jag tyckte teori var det värsta som fanns! Dressyren lika så, fast då var ju ordet dressyr betydelsen "volter, halter, snett igenom" idag har det än annan betydelse. Jag har inget riktigt minne av vilka hästar som fanns just den här terminen så vi skippar den biten.

2004
Fortsatte i stilla lunk och jag fick två favorit hästar, Greta, en fin fjording och Bianca, en stor svart häst som jag gillade väldigt mycket och det var även första hästen jag travade på.
Jag for på semester i Göteborg och följde med min kusin til hennes ridskola där hon red. Fick rid med på deras uteritt. Mins att jag fick rida en supergullig vit shettis som kan lika Sigge, från Siggeböckerna. Han var vit, och jätte snäll! Han var väl hästen som jag travade på första gången det var tänkt att vi skulle trava, hade travat på Bianca en gång tidigare men det var inte meningen.
Livet fortsatte på samma spår och jag blev väldigt trött på min ridgrupp(om jag mins rätt) stod kvar på samma ställe och lärde mig ingenting kändes det som.

2005
Ja, vad hände nu? Jag hade inte riktigt börjat att galoppera än, kanske någon enstaka gång på lina men ingenting mer. Hade aldrig heller ramlat av än. Om man bortser från shettisavramlingar då, som jag gör.
Jag mins inga direkta hästar från den här tiden heller, tråkigt.
Bytte nog ridlärare här någon gång också, hade bland annat Marika, Frida och några andra.

2006
Här kommer vändpunkten.
Tror jag hade Marika som ridlärare just nu, kom nya hästar til ridskolan. Brask, Munsboro Mcklaren, den sistnämnda kommer ni höra mycket mer av!
Jag fick en ny favorit häst, Mackan, som vi kallade honom. Mackan var bara 6år,  mörkbrun c-ponny, snäll som bara den och gjorde aldrig en fluga förnär.
Började som smått galoppera mer på lina och det gick rätt bra - Brask var favoriten när det blev dax för voltige!
intresset rullade på och Mackiboy var favoriten!


2007
Den här sommaren bestämde mamma och kag mig för att hyra sommarhäst, alltså låna en häst av ridskolan 8veckor under sommarlovet, och valet var enkelt - mackan såklart!
Mackan var hur fin som hellst på sommaren, jag skrittade och travade - vågade dock inte galoppera.
Mackan försökte svälja grimmskaft, bet mig i armen, slängde av mig och rymde även en gång. En händelserik sommar!
Hösten kom med storfart och jag lämnade tillbaka Mackiboy till rks med tårar i ögonen....
Mackan höll formen och var favorit hästen hela hösten, när det blev dax för jullov så hyrde vi hem mackan igen, var ute och red och det var glashalt överallt. Mackan smet ur hagen igen och stormtrivdes hos oss med alla djur! Han fick även upp lite hull också och blev lite finare.

2008
Mackan var favoriten och hästintresset växte. Hästar kom och gick, likaså ridlärarna. Sommaren kom och jag hyrde mackan igen(förvånade?)  Första ridturen så galopperade jag, gick toppen, galopperade mer för varje dag som gick och sommaren var slut allderless för fort. Lämnade återigen tillbaka mackan med tårar i ögonen och önskade att han kunde stanna hos mig.
Hösten gick som den gick och det kom nya hästar och ridlärarna byttes ut nu och då.

2009
Nästa favorit kom med i bilden, Lur hamnade på ridskolan.
Våren 2009 blev jag skötare på Viking(Lur) 1dag i veckan, red lektion en dag i veckan + var stallvärdinna.
Jag och Viking fick ett band mellan oss som jag inte hafttil någon annan häst.
Sommaren 2009 hyrde jag Viking hela sommaren + att jag fick ta hand om Linus halva sommaren då han inte hade någon annastan att vara, jag klagade inte! Var rätt mycket med kompisar som höll på me dhästar så vi utforskade skogarna runtomkring på hästryggen, underbart!
LÄmnade tillbaka ponnysarna med ännu mera tårar i ögonen än jag haft förut, Minns att Viking gnäggade åt mig så fort han såg mig på ridskolan<3
Hösten kom med stormsteg(igen) och jag började hoppsatsning med Linus.
Vintern kom och det blev ett långt lugnt jullov utan häst.

2010
Nu börjar det likna något här.
Jag fortsatte att träna och var på ridskolan några dagar i veckan, kunde allt om rks och kände mig väldigt duktig.
Våren kom och jag hittade min dröhäst, Pepsi. Började söka egen häst, med hjälp av Cia så gav vi oss iväg och tittade efter häst, efterhäst, efter häst....tappade räkningen av hur många gången vi körde upp och förbi Skellefte. Efetrsom Cia, jag och Cecilia hade tagit på oss att hitta hästar til ridskolan desutom så blev det extra många hästar som vi skulle kolla på. "passade den inte ridskolan så kanske den passade mig" Min icke som icke. Eftersom jag inte hyrt någon sommarhäst pga. av eget hästköp som inte blev av, så var jag utan häst och det var så Tajvino hamnade hos mig. När jag for på första provridningen, Pepsi om ni ville veta, så var jag först hemma hos Cia och red Tajvino då Pepsi var en ganska "het" häst och jag hade bara ridit "tråkiga"(ursäkta namnet men.) ridskolehästar, jag kommer fortfarande ihåg första steget Tajvino tog, hur underbart jag tyckte steget var, att det kändes som att sväva!
Det var så han hamnade hemma hos mig, Cia erbjöd mig att låna Tajvino under sommaren, och såklart vill ejag det! Som sällskap tog vi med oss Picasso från ridskolan, en storhäst som skulle säljas. När han såldes så bytte vi ut han med Wilma, en ny ridskolehäst vi hittat uppe i Skellefte traktern som jag och Cecilia fick i uppgift att sätta igång till höstens ridlektioner!
Sommaren lekte, vi hitatde dock inga hästar som verkade intressanta utan jag nöjde mig nog ganska bra med Tajvino så som det var.
Jag och Victoria, en klasskompis var ute och red och såg en Björn, Tajvino reste sig för första gången ochhan klev sönder min fot.
När Wilma åkte tillbaka till ridskolan så följde Tajvino med och jag hade kvar honom som min häst på ridskolan. Flyttade nästan til ridskolan, var där alla dagar utan torsdagar och tog hand och red han. Hoppade han på hoppsatsningen och vi nådde en höjd på 1,15m på något hinder. Stolt över han!

Sedan förändrades allt, den 27oktober 2010 ca kl. 16.00 var jag och mamma på surf för att hämta hem princes, min egna häst. Jag hade inte blivit så impad och intreserad av annonsen utan det var nog mamma och Cia som övertalade mig att ens faar och titta på henne, och jag föll direkt! Viste efter första besöket att det var hästen jag skulle ha. Hon gik igenom besiktningen och hon var min.
Flyttade hem Tajvino, byggde mitt stall här hemma och hade både hästarna här hemma och allt var super.
Den 9 december så blev Tajvino min också, hade nu 2underbara hästar.


Nu har ni fått en rejäl bit av min hästhistoria, 2011 orkar jag inte gå igenom ikväll.
//Ina


Ina - Kär!<3

Vet vad jag vill lägga mina pengar på just nu, får prata med mamma när hon vaknar!
Är helt såld, så grymt snygga!

Ina - Det kallas att man bju!

Tacka och ta emot!

Nytt : Dagens failbild!

Jag och Prissiegumman på en av hoppträningarna i våras!

Irriterande som in i norden!

Snälla...vad är detta för något förskräckligt??!
Jag kollade nyss vad det var för deltagare&hästar i PA3 och kan bara säga : SHIIIT! vad är detta för något program!?
När man läser om Idas Casanova som hon har med sig till PA för att rida in han, hur låter detta svenska folket?
"Jag tar med mig min 3åriga häst som jag vill ha hjälp av PA att rida in."

- Tillochmed jag känner(vet om) personer som har det mycket besvärligare med sina hästar, som verkligen skulle behöva hjälp och lite vägledning, som skulle älska att få komma till PA och få hjälp med sitt problem inte för att få "Uppmärksamhet" som det verkar som uttagningen handlar om just nu. Skulle inte detta program hålla måtten och hjälpa ryttare och deras hästar med deras PROBLEM??, inte en massa mål, saker som inte ens testats på hästen för at se om den kan?Att ta med sig en oinriden häst som knappt är hanterad är ju det absolut oklockaste man kan göra! Vad tänker man med? lilltån?
Jo, varför ska man försöka fixa, kämpa och jobba och slita hemma med tränare med att rida in och fixa problemen när man lika gärna kan söka direkt till ponnyakuten, komma in, få maaaaaasa staaatus och få problemet löst.
Jo men för dom övriga då?
Dom som har stora problem med sina hästar och verkligen behöver hjälpen, jo, dom får ju ingen hjälp i sådanna fall! Usch så less jag blir!
Om man jämför Shirin´s problem(som är att hon vill komam öcver sin rädsla att våga hoppa, och kunna hoppa 1meter)och tex. en häst som är livrädd för bilar och alla rörliga fordon, vem skulle du vilja ha med i PA och vilken ryttare skulle hellst vilja få sitt problem löst?
Jo, jag lovar och svär vid att ryttaren som har en häst som inte är trafiksäker och kan vara Farlig, både ryttare som fordon ute i trafiken. En som hade sådana problem skulle ha 1000gånger mer användning av att få komma till PA än någon som vill våga hoppa 1meter? Jag säger också att familj,vänner m.f skulle känna sig mycket bättre till mods att släppa iväg sitt barn på en häst som var trafiksäker än en som inte är det.
Jag blir såååå irriterad på sådant här, när personer kommer med i ett program bara för att få status och överhuvudtaget inte ens har ett problem när det finns hur många ponny/hästryttare som verkligen vill ha hjälp, försöker lösa problemet hemma med hjälp av tänare och att vara envis.

Jag kommer då absolut inte sitta och titta på detta ****program! Första säsongen var bra och gav mycket till dom som var där, men redan andra säsongen så spårade allt. Hoppas att dom lägger ner programmet eller något och startar om något nytt, som håller måtten, som hjälper ryttare med sina riktiga problem och inte håller på med en massa trams. Hästsporten är mycket mer än en statussport, är alderless för få som inser det.
För det andra om man kolla listan med deltagare så kommer nästan ALLA från södra sverige, det finns ryttare i norra delen av sverige också, har dom inte vett att inse det? -Men ja, det skulle väl inte vara bra för statusen att ta med ryttarna från norrasverige. Näe, usch så less.


Ursäkta för att virrigt, och lite snurrigt inlägg men ibland så måste man bara få skriva av sig. Hoppas verkligen att det är fler än jag som lägger märke till sådant här knäppt.
Hoppas ni tar till er och förstår!
Tack för mig! /I


Länk till PA: http://svt.se/2.174336/mer_om_deltagarna

Ina - Storstädning?

Önskar man hann storstäda stallet varje dag, eller rättare sagt att det skulle storstäda av sig själv kanske...har just kommit in från att ha tillbringat eftermiddagen med att sopa, städa hyllor, mockat, städat ihop, skurat hinkar osv. Drygt blev det i slutändan ändå. Tur jag bara gör det en gång i veckan! Hästarna fick oförkänad vila idag, hoppas att jag hinner/orkar med dom imorgon!
Hoppas jag får med mig kameran ut snart, har slut på bilder!
Håll till godo!



//Ina

Ina - ut i stallet

Kom just hem och fikat lite och nu bär det ut i stallet, ska för det första städa, mocka och fixa iordning i stallet och sedan hoppas jag att jag orkar ta mig an min tickande bomb till busponny! Hinenr kanske tillochmed med Tajvino?
Vi får väl se helt enkelt, har haft en slapp dag med 4elektioner och imrgon känns det inte ens värt att fara till skolan då vi ska på "pröva-på-dag" på Jennings, men kommer inte ha nån användning av den då jag absolut inte vill gå där. Vet att vi inte komemr vara klara före lunch på Jennings så : lätt ovärd dag!
//Ina

Ina - Motivation lika med 0

Var ska jag börja? Har försummat allt ett bra tag nu, bloggen, stallet, kopisar osv.
Kändes så bra i höstas då jag jobbade på i stallet, fixade skolan och lyckades hinna med massa kompisar emellanåt, just nu känns allt bara jobbigt.
Princes har nåt fuffelns på magen vid sadeljorden så att använda sadel på den "tickande-bomben" går inte, hon är så överspeedad och pigg just nu så vet inte hur jag ska kunna sysselsätta huvudet på henne, känns som lite roligare utan sadel också... Har också helt tappat motivation till att börja tävla, känns som bara konstigt att tänka på det just nu? Känns som om jag behöver jobba stenhårt med komunikation mellan mig och Princes.  Även lite anmänt uppförande för den förlägsna damen skulle inte sitta helt fel heller.
Tajvino, har knappt orkar med han senaste dagarna, hoppas jag hinner med han snart! Fortsätter med att stegra så fort han får chansen och så fort jag inte bestämt vägen vi ska gå, stressar upp sig så fort hans damer inte är närvarande och går då knappt att ha och göra med.
Skolan är lika dan som förra terminen, något bättre lektioner så ska väl inte klaga, kompisarna är de samma och lika snälla, underbara och som alltid finns där. Fattar knappt att snart 3år har gått och om en månad ska gymnasievalet vara gjort(hjälp panik!) Om jag ska blanda in gymnasiet i denna text så kan jag inte säga nnat än att jag inte vet någonting, vars jag ska gå eller vad jag ska gå. Komemr säkert vela fram till sista dagen utan att veta vilket håll jag ska vända mig om.
Bloggen, ja. vad ska man säga om den?
Ja, ett nedstämt inlägg men så är känslan just nu, jag vet inte vad som är upp eller ner och allt är bara drygt. Ska se om jag kan försöka hitta något skoj att skriva om och inte sådanna tråkiga inlägg som det blivit alderless för många av på sistonde!

Vad skulle ni säga om lite utamningar?

Funderar att följa trenden och göa iordning en "Utmaningslista" med massa kul som vi inte testat förut tex, rida med sytråd som tyglar(inte för att vi har tänkt oss just det)! Förslag 'r välkomna så kanske det blir något av det!


sötbild!
//Ina


I miss u, underbaraste ängel<3

Du var min finaste ängel.
Du är den ända häst jag mött som såg så glatt på livet, du tog det som det kom och bara var du. Du var aldrig dum, du var mån om alla och ville alltid väl. Du gjorde allt du kunde för att förstå och göra rätt, hela tiden. Ingen kunde annat än att älska dig, du var en ängel och jag önskar av hela mitt hjärta att du fått må bra och stanna kvar på jorden. Jag finner inte ord för hur mycket jag saknar dig, du kom alltid till mig i hagen. Du gnäggade åt mig så fort du såg mig. Du lyssnade och gav ditt stöd i allt, du fanns där som en klippa som aldrig föll.
Du litade på mig i alla lägen, du svek mig aldrig.

Du fick din dom och nu går du på de evigt gröna ängarna<3
Jag kommer alltid älskar dig Viking, du är den bästa av alla.

R.I.P Lur, jag älskar dig.

Basse 8/1

Jag for till ridhuset igår och red lillpojken min<3
Börja med att skrittafram honom på rakt spår med långa tyglar. Efter att ha ridit några varv i båda varven korta jag tyglarna lite och börja böja och ställa och kräva lite gran. Jag gjorde en volt i varje hörn även här i båda varven.
Efter det korta jag tyglarna yttligare lite gran och kom fram i trav. Gjorde lite volter och halter.
Jobbade mest med att få honom mjuk och lugn! Efter att ha travat fick han pusta lite gran innan vi börja galoppera.
När vi sen galopperade så fick han galoppera på en stor volt i båda varven. Avslutade med att galoppera på rakt spår. Sen tog jag och trava ner honom på långa tyglar och slutlingen skrittade jag av honom.
Basse var väldigt pigg och vi jobbade ju mest på att få honom lugn.
// Cecilia

Ridhuset

Ska kankse till ridhuset idag och rida igenom Basse. Men det är dressyrträning till typ fyra.
Antingen far jag idag eller imorgon vi får väl se.
Denna ponny behöver verkligen jobba..
// Cecilia

Trött tjej;)

Efter en hel dag i backen är man lagom mör i musklerna ;)
Men roligt var det. Efter vi hade varit i backen for vi till min mormor och morfar och åt soppa. Sen for vi hem och resten av kvällen har jag degat i soffan;P
Men nu ska jag väl gå och sova.
Godnatt!
// Cecilia

Kompisdag idag"

Idag så kommer det inte bli någon uppdatering för min del, ska med bästa kompisaran ner till Övik och bada, taggad brud här!:D
random picture...
Hästarna får nog vila idag, lär vara slut när jag kommer hem.
Hoppas ni får en toppendag! :D
//Ina

räcker det med att jag älskar dig? - ja.

Slalom imorgon!

Jaa imr blire slalom nån som vill joina?? ;P
Ego picture ;)
// Cecilia

Basse 6/1

Idag var jag ute och red med Ina som hon sa.
Vi började i hennes hage och red där en liten stund. Sen galopperade vi en sväng... och ja det jag kan säga är att min ponny är inte svag.
Jag kände verkligen hur hård han var i munnen. Tillslut blev jag tvungen att släppa ena tygeln och dra med båda händerna i den andra.
Kanske dax att pröva ett starkare bett..
// Cecilia

Ina - BestTajvino & Princes

Dagens ridpass!
BestTajvino
Blev en kortare tur ute i snön, lät han gå i galoppen och springa av sig lite överskottsenergi - behövdes!
Blev lite resningar och sånt trams när han tyckte att vi skulle gå hem och inte jag, men är man envis så går allt.

Grönt schabrak + gröna lindor

Princes
Red med Cillas och Basse, så fort Prissie såg Basse så blev hon brunstig och vart jätte seg. Tur att Basse kunde gå sakta. Red hem till mig och red i hästarna hage, om det nu kan räknas som hage eftersom den ligegr under snön?. Det var jätte jobbigt för småponnysarna att pulsa igenoim snön och Prissie tappade bootsen fram och fick ett litet mini sår på vänster fram, dock inget hon verkade bry sog om(tur). Lät hästarna fick ta en galopp tur upp till Kläppen, något som verkligen behövdes. Både Prissie och Basse kastade sig iväg och kappas om första platsen, skojskoj! Lät hästarna lugna ner sig och skrittade med Cilals en bit hem innan jag vände hemåt och tog hand om lillponnyn.

Tvättade och sprejade sårsprej på det minimala såret, om det nu kan kallas sår ens...?
Får hålla koll på det ifoa :)

limegörnt/guldigt schabrak + vita lindor + guldiga & svarta boots

Var toppen väder för att vara ute och rida, lite kallt men annars hur fint som hellst!


//Ina

Ännu ett knasigt inlägg.

Jag önskar så mycket men klarar så lite.
Ett nytt år - en ny start - nya möjligheter - Vad väntar jag på? NU KÖR VI!

Ina - Princes skodd

Imorse så kom Johan hit och skodde lilla Princes, gick faktiskt riktigt bra. Var första gången han var här hemma och skodde då vi brukar fara ner till Surf med henne och låta han sko henne där.
Bild från i sommras

//Ina

Designen är under uppbyggnad!

Är väl bäst att berätta att jag och cillas håller på och knåpar med en ny design, kommer bli super om vi får det att fungera!
Som ni ser så sker det lite förändringar gradvis och headern är bara tillfällig.
Så en ny 2012design är på G!
//Ina

Nalle-foto!

Svar på några kommentarer!

Matilda i 7b ;) om Laddar hem denna nu!:
Den har jag!!! :D fast det var länge sedan jag såg den..
-----
Okej, har den också, faktiskt. En grym film!:)

cia om Tajvinos pappa!:
Tajvinos pappa var duktig på travet men kunde bara köras av en människa, tror killen brås på honom :)

------------
Okej:) Har nog blivit lite beroende av att söka på hästar på sistone(a)
Verkar ju som det är så :)

http://emmaforssen.blogspot.com/ Kolla!

En blogg ni absolut måste kolla är Emmas(http://emmaforssen.blogspot.com/)
Denna tjej kan verkligen skriva väldigt bra inlägg, mycket om sina åsikter, tycker det är väldigt roligt att läsa hennes inlägg om vad hon tycker och tänker och hur hon lever.
Hon uppdaterar jätte bra i roliga och bra inlägg med bilder som piffar upp inläggen ibland! Super blogg!
En stark tjej som står för det hon tycker! Bra tycker jag! :)
Emma och superfina Cherry!
http://emmaforssen.blogspot.com/
KOLLA och lämna gärna en kommentar på hennes blogg!:)
//Ina&Cilla

Något jag absolut inte vill missa!

Något jag lätt skulle vilja(ska!) se!

Ingen har väl missat?

Ingen har väl missat att Jamba är tillsalu?
Ni hittar Julias blogg HÄR!
//Ina

Nu kom den!

Nu kom snön. Synd att man inte hann mocka och rida först, fast det har ju snöat hela dagen, och inte lite heller.
// Cecilia

Tajvinos pappa!

Laddar hem denna nu!

FILM!

KLicka HÄR för att se filmen på hästarba!

2012

Jaa då var det 2012 :D
Min nyårsafton var bra, hur var eran??
Vi åt god mat, sköt raketer sen spela jag och brosan biljard. Jag skulle ha vunnit (nästan) om jag inte hade hett ner åttan :(
Nu väntar jag på att mobilen ska ladda i lite bilder så ni kan få se några. Men den verka inte riktigt vilja:/
Aja ni får väl dom sen då.
Btw om 20 dagar (om man inte räknar med denna) så är jag 14!!!:D
//Cecilia
RSS 2.0