det snöar...eller gör det verkligen det?

Ja det snöar iaf på bloggen, stolt tjey som fixat det iaf :)
kanske blir "lite" mer julstämning här på bloggen åtminstonde.

old picture


nu ska jag läsa lite mer spanska och sedan hoppa isäng om jag ska orka morgondagen!
//Ina

Hästarna Hissar och Dissar!

Princes dissar : Julgranar, tycker det nog är väldigt konstigt att vi människor tar in skogens träd och trär dom fulla med glitter och ljus.
Tajvino dissar : Praslande höpåsar, finns inget värre!
Princes hissar : Att när vi tar inte hästarna på kvällarna så får hon springa lös och hitta på en massa bus, börjar ju småt undra om den hästen är 10 eller 1..?
Tajvino hissar : Granris, tror det är det näst bästa(morötter är fortfarande bättre) han vet, älskar det verkligen!

:(

Första advent och inte en snöflinga på bakken...
Idag ska vi till ridskolan och ha pyntdag så det är bäst att jag går och gör mig iordning Ina ramlar säkert in vilken sekund som helst ;)

Vilket liv man har...

Asså shit vilket liv man har sitta framför datorn hela dagen.
Okej kanske inte hela dagen men den mesta delen av dagen så har jag inte gjort annat. Var hos Ina idag och julpynta så ingen ridning idag heller :'( Börjar faktis bli väldigt trött på mig själv.... Jag menar hur svårt är det att gå ut!!! Det är ju inte så mycket med skolan och jag är nästan aldrig med någon kompis så jag har ju massor av tid över till hästen men ikke den ska slösas bort vid datorn. Grr blir så arg jag hoppar typ fram och tillbaka på samma sidor och gör inge nytta....
Aja igår var jag på ug med några kompisar. Vi körde lådbil, åt oss feta med godis och hade det mysigt<3
Jag var bäst på att köra lådbil körde faktis aldrig ner i diket *stolt*.
Men nu ska jag gå och sova godnatt.
Jag är ledsen killen.... Älskar dig<3

Nu är det jul igen...

Dagen har gått åt till att ha julpyntat mitt stall med hjälp av Cecilia, blev toppen!
Kaninstackarn fick till och med en lite kruk-gran som vi hängde upp kaningodis i, glad blev hon! Hästarna fick boxgallert dekorerat med granris, får se hur länge det sitter kvar?
Slutligen så satte vi upp en gran på arbetsbänken, har satt dit en ljusslinga med blåljus som lyser riktigt fint! Imorgon ska jag skaffa hem lite glitter och dekorera granen lite till, snyggt kommer det bli!
Har varit alderles för lat och har haft för ont i huvudet för att orka rida någon av hästarna, hoppas jag mår bättre imorgon och orkar med dagen.
Imorgon så ska jag vara i stallet strax före halv tolv för att fixa lite och klockan tolv så hoppas jag att en massa ungdommar från ridskolan kommer och hjälper mig, Cecilia, Isabel och My att julpynta i stallet. När vi är klara så bjuder vi på fika, mys! Allt för att skapa lite julstämning i detta snöfria norrland. Pricken över iett skulle väl vara om det började snöa imorgon? mera mys!
Får väl se hur mycket sav riset som sitter kvar imorgon? Kan tänka mig att både tajvo och Hilda har ätit upp sitt, Princes är nog alderles för kräsen för att äta sånt där :)
Nu ska jag nog ta och frossa lite nybakta pepparkakor(muuums!) och se på film innan jag kryper isäng, blir en lång dag imorgon.
Önskar alla en trevlig lördagkväll! :)
//Ina

Vill ha snö....

Tja var ett tag sen jag blogga men jag har inte haft något att skriva om och sen har jag inte haft tid heller.
Jag har haft två prov i veckan... Jag hoppas då iallafall att det har gått bra.
Har inte ridit på hela veckan och jag har typ värsta dåliga samvetet för det... Men jag har inte haft någon lust eller ork att göra det sen är det ju bara mörkt och lerigt.... Jag tycker verkligen att det ska ta och komma lite snö snart elller inte lite mycket snö :D Vi ska se om man kan tolka bakom Basse, galoppera i djup snö och bara ha det gött :P
Men nu sticker jag;)
Det är ju snart jul också och jag skulle inte säga nej till någon av dom här;)

Saker man inte skulle tacka nej till!

Ride with style.se   Fagerdesign - galet snygga!
Ride with style.se   Fagerdesign  - Snyggt som jag vet inte vad! Skulle blirm helt underbart till mig svart/guldiga outfit!

oj, var det första advent ihelgen?

Julkänslan är någon helt annanstans än här hemma, är regning och geggit, vill inte gå utanför dörren.  Idag så händer nog inte så mycket emr än att jag ska slappa, försöka julpynt för att få lte stämnig och baka lite, mår inte alls så dör jätte bra just nu, har ont i huvudet och så.
Nu ska jag starta lite vampire Diaries och bara slappa!

Sjukling

Vaknade av att jag hade kramp i ena benet, släppte som tur var när jag gick ett varv runt i rummet. Har hemsk huvudvärk och ont i halsen. Tror det är 100:de gången i höst som är förkyld, suck. Käkar lite alvedon, blir inte sämre iaf.
Har suttit framför dator hela morgonen och fixat med lite bilder och sådant trams, sett världens underbaraste film också, Ratatouille, går inte att hata filmen<3
Ska nog snart plocka fram läxboken och försöka få in lite fysik i mitt trötta huvud. Ikväll blir det att dra till skolan för att ha info möte om gymnasievalet, jag har nästan bestämt mig vars jag vill söka : Sveriges Ridgymnnasium, göreborg, har kollat deras hemsida och blir helt sjuk av lust att söka dit, grym anläggning, superfina hästar och inte så stor skola.
http://www.ridgymnasium.nu/Schools/Kungsbacka
Men som sagt så har jag inte bestämt mig än.
//Ina

Provplugg och baka liten kakis

Hade tänkt fara ut och rida idag när jag kom hem, men när jag så det äckliga vädret och kände att vägen var en isbana så ändrade jag mig. Istället så har jag nu suttit och pluggat svenska och ska snart gå coh baka en kladdkaka, var ett bra tag sedan! och fortsätta plugga lite till innan jag går ut i stallet och gör iordning för hästarna.
Skolan har varit helt Ok, förutom att ida var sjuk...Saknar dig bästis!<3
Som tur så är våran uppspelning på musiken inställd imorgon också, happyface! Ska inte behöva spela upp förens efter jul, dock så har vi ju lucia som står för dörren och självklart så är det niornas uppdrag att sköta det...låter som om jag ska vaar tomtenisse än så länge...
"My own diary, my own life in words."
//Ina

Nicholai och Jakob

Se vad man kan hitta? :)

Äckligt mycket läxa!

Har ton med läxor i veckan, och jag skämtar inte! Tror att alla lärare bestämde att vi skulle ha inlämningar/prov/redovisningar osv.. just den här veckan!
Vem kom på läxa?
Vem denne person nu än är så kan han/hon inte blivit så värst populär när han/hon kom på det!
Näe, ska jag hinna något annat än läxa ikväll så blir det nog att plocka fram läxböckerna en lång stund...
Hoppas för alla andras skull att alla andra har haft en betydligt trevligare dag än jag!
//Ina

Princes 20Nov

Gullungen gick jätte bra på hoppträningen idag, älskade ponny<3
Hoppade stuttsbana och hoppade på böjt spår, om man borträknar lite fel galopper och en vägran så var hon väldigt duktig!
Hon tog sig  för första gången över en stuttskombination idag också, har hoppat det förut men inte gått så bra då hon inte har fattat vitsen med det, idag gjorde hon det!
Att hoppa på böjt spår gick lika bra de, får vi träna till galoppen så ska det här nog bli kanoners!
Hade snyggaste outfitten på länge också - Svart/guld schabrak/huva och guldiga boots till det!



Ina - Princes - 19Nov

Blev en tur ut i skogen med Cecilia och Basseman, Princes var rätt pigg men gick kanon bra förutom att hon lyckades tappa bägge sina boots, dels för att dem håller på att gå sönder och dels för att det egentligen är Tajvinos, om någon har sett tajvinos ben och jämfört med Princes så har hon väldigt smala ben och karleder.
Inte någon som råkar ha några svarta boots i storlek Ponny billiga till salu? :)

En grej som också hände när vi var ute och red var att våran fösta snö kom, härligt! Som vi alla har väntat på den!
Kom inte så mycket men det tänkte vägen, så nu är den vit och fin! :D
glad ponni? :)

Ina - Princes 15-16Nov

15Nov
Jag skulle ut i mörkret och möta upp Cecilia och hennes mamma på kvällen, Gjorde iordning Pricnes innan mamma kom till stalelt ocg vi kom på att tankbilen skulle komma idag(alltså han som hämtar kornas mjölk) Just när jag hade gett mig iväg så traffade vi den men det gick hur bra som helst, gick in på sidan och satt av och princes brydde sig knappt.
Eftersom min häst är så förskräckligt mörkrädd så hade mamma kört med bakom och lyst med bilen tills jag mötte Cecilia och Ylva. Vi besämde oss för att skritta hem till mig och rida på en åker och låta hästarna jobba lite, Princes gick hur bra som hellst på volten, ingen skulle kunna säga att hon hade dålig galopp just då! Gick så himla fint, jag satt i sadeln och hjälpte henne i svängarna och gav stöd och hon sänkte huvudet och höll en jätte fin galopp hela tiden!
Red henne lite mer i traven och hon gick lika bra då, lät henne sakta av då och när jag travade av hene så var hon väldigt avslappnad.
16Nov
Red enbart dressyr på åkern idag och Princes gick minst lika bra som dagen före, fösökte jobba hela tiden och förstå vad jag ville, jobbade med att öppna hennes bogar och få egenom lite ställning och börjning och det gick riktigt bra även i galoppen, höll ett fint tempo och lyssnade bra, hade satt på henne en huva eftersom det blåste väldigt mycket och hade bara ett arroundspö.
Om jag hinner rida idag så blir det nog lite galopp träning, alltså noll procent dressyr, bara så att hon får springa i sin takt och göra av med lite energi.

Lite off

Asså jag känner att jag är lite off med bloggningen.
Men jag har annat som har fått gått före och bloggen har hamnat lite i lä :/
Jag ska försöka bättra mig men det är lite svårt. Var ute och red igår och det ju allt annat än bra :(
Eller i början gick det bra sen mötte vi en moppe och Basse får tokfnatt och gjorde en helomvändning och springer nästan in i Princes. Jag sitter som halverst i sadeln (hänger mig i tyglarna inte stolt över det precis:() och då reser sig Basse inte så högt då men högt nog att jag ska glida av. Landade på fötterna så ingen skada skedd men inte var det roligt iaf :( Sen stannade vi hos Ina och red på åkern. I skritten gick det okej också i traven men i galoppen kunde han inte äns ställa sig... Han sprang bara ifrån mig ;(
Aja livet är som en dans på rosor. Taggigt och jävligt....

Ina - Varför jag bloggar

Hur och varför jag började blogga.
Jag mins faktiskt inte varför jag börajde blogga, jag mins att jag började blogga iochmed det att jag skaffade egen häst och sedan har det bara fortsatt. Jag bloggar av en anledning nu - att kunna se tillbaka vad jag har skrivit/tyckt tänkt och velat med livet. Hur jag har klarat mina hästar och andra djur, ser bloggen som en "öppen dagbok" där dom som vill kan läsa och se vad jag tänker och tycker. Jag har försökt att skriva upp när jag rider och andra saker i stallet i en bok men har inte tyckt det varit roligt och inte haft någon motivation alls. Här på bloggen är det en annan sak, jag skriver inte för er som läser, jag skriver för min egen skull, för att minnas.

Jag tror jag tycker det är roligare att blogga än att skriva dagbok är att man kan styla sin blogg hur man vill, mycket eller litet. Kan få kommentarer, både bar och dåligt, och att man tar ansvar för vad man tycket och tänker, att man vågar säga sin mening och tro på sig själv.

I nuläget försöker jag hålla mig till en inriktnig - Hästar, då det blir för mycket och jag tycker det är väldigt tråkigt att läsa/skriva om sig själv och vad jag gör på dagarna.

Jag lägger upp bilder därför att "En bild säger mer än tusen ord" och för att minnas stunder man inte kan beskriva med ord, dessutom så gillar jag att fota och att bli fotat med mina hästar, testa olika outfits och få bra bilder.


Där har ni föklaringen.


//Ina

Finner inte ord.


Står skrivet i stjärnorna<3

Lycka är att vara hos dig<3

Tävlingen igår gick super :D
På CR så hoppade jag 60 fick ett stopp på 6:an första rundan sen körde jag en gång till då var vi felfria till sista hindret där blev det ett pet. Lite surt var det ju men jag är nöjd ändå.
Sen var det en joker klass också ( då var det flera hinder man fick själv välja bana sen fick man olika poäng för varje hinder) den gick super duper bra han flög över alla hinder och vi tog hem bronset med 410 poäng :D:D:D:D
Älskar min lilla ponnie<3
Sen på maskeraden var jag Jack Sparrow ;)
Då kom jag fyra (var bara fyra med så jag kom alltså sist:/) det var ju lite synd men vem bryr sig?
Bara man har roligt det är ju självaste meningen :)
Men jag är super nöjd över min ponnyskrutt var ju ändå våran första inne tävling :)
Min finaste<3
(Bild inte från idag)

Det här får duga så länge

Headern gillar jag och får se om jag orkar ändra något mer, ni har sett den förut och nu är den tillbaka.



"Om du väntade på det rätta ögonblicket så missade du just det"



                                                                                                                                                            /Ina

Prov och Zorro kommer på besök!

Har inte hunnit skriva på ett tag, har haft hur mycket som hellst att göra. Idag så har jag prov som jag verkligen villl ha mer än bara G på, så har pluggat kemi som en liten galning. Hoppas det går bara bra idag!

Idag så händer också något som jag helt och håller har glömt bort att skriva om, det är tävling på ridklubben idag, maskerad desutom och självklart så ska jag och Cecilia vara med med Tajvino och Basse.
Jag och Tajvino ska föreställa Zorro och Tornado eftersom jag tycker att Tajvino är helt ultimat för den utklädnaden, han är nästan svart, kan springa fort och stegrar, kan det bli bättre?

Zorro-outfitten är inte helt klar än men resten kommer jag att fixa senare idag. Tror inte jag får hoppa Tajvino i bara Zorrohatt utan hjälm, skulle inte vara så bra förebild för småbarnen på ridskolan!
 Och om jag mins rätt så skulle Cecilia leka pirat senare ikväll....Hoppningsvis komemr det bilder ikväll eller imorgon!



;)

Tagga lite imorgon då!!!!!! :D:D
Nu ska jag ta och göra lite till min dräkt sen måste jag baka får se om jag far till Ina då ;)

Basse 10/11

Ridningen gick väl bra.
Tränade på att få han att gå sakta och galoppen sen hoppade jag lite i slutet bara nå små skutt ;)
Tagga tävling imorgon :D

RIP Hickstead<3

Skänker tankarna til Eric Lamaze och alla andra, så fruktansvärt hemskt!



R.I.P Hickstead, världshästen

Utvärdering

Har nu under en tid testat två hovmedel, varav jag använder ett av dem just nu. Så tänkte göra en lite utvärdering om hur jag tycker dem olika foderna varit, bra användning, gillar hästen det osv.
Enzion
Jag: Tycker fodret verkade bra, hade bra kvallité och var lätt att ge i fodret. Kunde läggas på höett eller med kraftodret utan att det "Poff försvann" ner på golvet och Princes inte orkade äta upp det.
Princes: Gillade det!
Pris: ca 500kr på Pegasus
Nackdelar/fördelar: Fördel med fodret var att det var små bitar och inte mjöl, mycket lättare att ge tycker jag.


Hoofbuilder ( Håller fortfarande på att testa med detta foder)
Jag: Lite jobbigt att ge då man skulle ge mer än ett mått(20g) och mindre än 2, tycker dem borde ha gjort en sked som var lagom stor. Fodret var mjöl, jättejätte fin sand typ, svårt att lägga på fodret eller ge i handen då det rann iväg.
Princes: Tyckte det var lite konstigt först men blandar man det med kraftfodret så går det, läggs det på höett så försvinner det.
Pris: Skulle tro ca 3-400kr på Pegasus, har inte vrit med när vi köpt det och inte heller kollat någon annanstans.
Nackdelar/Fördelar: Mjöligt, svårt att ge på höett.



En liten utvärdering var det jepp:)


Jordgubbsfil med special-K<3

Sitter on väntar på att några filmer ska ladda klart och mumsar på jordgubbsfil med special-k! Mums!
Idag har jag jobbat från ca 5-8 och från 4-8. Under dagen så har jag bara suttit famför tvskärmen och slappat, är lite trött. Har dessutom fått ont i haslen, är tredje gången i Höst.
Hästarna har fått lite vial då dom helt enkelt inte orkats/hunnits med de senaste dagarna. Förhoppningsvis så ska Cecilia komma imorgon och då tänkte jag hoppa Tajvino lite eftersom det är Tävling på fredag och Jag hinner inte till hoppträningen imorgon kväll.
Har dessutom funderat mer på klippning men har inte blivit något klokare, får helt enkelt se hur det blir.
¨
Imorgon är sista lovdagen och på tisdag har jag prov som jag inte ens har tittat på än, så sjukt dåligt av mig att bara skjuta upp allt.  Får försöka hinna plugga lite imorgon iallafall.

Klipp, klipp.

Nu sticker jag in till stan och klipper mig ;)
Vem vet kanske klipper Basse idag också :)

Inget nytt ikväll.

Hinner inte med att göra något nytt ikväll då jag ska upp och jobba tidigt imorgon bitti.
Har en superduper snäll brors som varit hemma och fixat min dator idag så ny blir det en roligare design sanrt, ordentligt ska den avar också! :)
Godnatt!^^
Gull!

"jag gråter bara i regn...."

Godmorgon folket!
Idag så kommer Janne och skor Tajvino och Hilda.De är dax för nya skor dessutom.
Ska försöka ut och rida Princes ordentligt idag och sedan bestämma hur jag ska klippa hästarna, funderar på nåt liknande täckesklippning på Princes och på Tajvino blir det något som jag tror heter jaktklippning som verkade bra, när man lämnar ett schabrak av päls kvar på  ryggen.
Ungefär så här ser det ut.
<Jakt och täckes>
Har inte så mycket mer att skriva just nu, komer hoppesevis med lite roliga överaskningar ikväll, kanske en tävling? ;)



Awake and Alive

Tjenare;)
Egentligen skulle jag vara i Boden nu och hälsa på en gammal klasskompis men vi ställde in det :(
Igår var jag på mamma's jobb på förmiddan sen for jag till farmor och var där till typ 20.30.
Idag vet jag inte vad jag ska göra fara ut och rida antar jag :)

RSS 2.0